Zes unieke presentatietrainingen waarin je mag ervaren dat ook jij spontaan, krachtig en ontspannen kunt presenteren.

Training Van-Zelf-Sprekend Presenteren


Zou het kunnen? Spreken in het openbaar zonder jezelf te verliezen in spanning, zoeken naar woorden en controledrang? Spontaan, krachtig, ontspannen, met humor en dat terwijl je er niets voor hoeft te doen? Ja, het kan echt, en… het is een ervaring die ook voor jou beschikbaar is! Contact maken met de luisteraar vanuit contact met je zelf, daar gaat ’t over. Als je het een keer ervaren hebt, wil je nooit meer anders. Een bijzondere in-company groepstraining voor wie moeiteloos, ontspannen, mindful en ‘van-zelf-sprekend’ wil leren presenteren.

Het moeten geven van een presentatie kan spanning in je losmaken. Onzekerheid over je kennis, kunde en houding kan erdoor worden uitvergroot. Dat men iets van je kan vinden maakt je kwetsbaar of onzeker. Om dat vervelende gevoel ‘op te lossen’, kiezen velen ervoor veiligheid te zoeken in ‘gedoe’: de voorbereiding, het ‘uit je hoofd’-leren en in de kunstmatige manier van presenteren die daaruit voortvloeit. In deze training ontmoet je het enige alternatief dat echt werkt; Mindful Presenteren. Je deskundigheid, welbespraaktheid, spontaniteit, humor en improvisatievermogen; het is allemaal beschikbaar wanneer je er door ontspanning, overgave en vertrouwen ruimte maakt werkelijk aandachtige verbondenheid. Met jezelf, je publiek én je verhaal.
Ook voor ervaren sprekers een verrassende training met interessante eye-openers. De trainer geeft aanwijzingen die meteen kunnen worden geïntegreerd in de presentaties. Zo zullen ze soepeler gaan lopen en direct effect sorteren. Video wordt gebruikt om de persoonlijke ontwikkeling te kunnen terugzien. De presentatie wordt vastgelegd op video die aan het eind van de dag kan worden meegenomen op een usb-stick.

Een bijzondere en inspirerende in-company training voor wie moeiteloos, ontspannen en ‘van-zelf-sprekend’ wil leren presenteren. Deze 1 of 2 daagse training is ideaal voor teams wiens presentaties kunnen worden gegeven vanuit meer ontspanning, vertrouwen en spontaniteit. Omdat er in een veilige setting oordeelloze maar eerlijke feedback wordt gegeven op elkaar, heeft deze training ook een verbindend effect. In de ochtend onderzoeken we met elkaar hoe je in contact komt met je authentieke en natuurlijke spreekstijl. Door de QandA-methode leren we tijd en stress te besparen door met een effectieve korte voorbereiding de kernboodschap juist beter over te brengen. In de middag presenteren we voor elkaar in een veilige setting vanuit ‘van-zelf-sprekendheid’. Deze training is ideaal voor teams van max. 5 personen. Bij een grotere groep werken we met 2 trainers en wordt de groep in de middag in tweeën opgedeeld.

Training Storytelling
Jouw échte verhaal!


‘Als je iets te vertellen hebt, moet je een goed verhaal hebben’
Of je nu een verhaal vertelt in een lift of tijdens de lunch, via social media of schriftelijk, of het nu gaat om een product te verkopen of het bedrijf te positioneren, storytelling is fantastische manier om je boodschap over te brengen.
Hoe vertel je je persoonlijke verhaal of dat van de organisatie op zo’n manier dat het impact heeft? Wat is de kern van je verhaal? Welk punt wil je maken? 
En vooral, hoe verpak je je persoonlijke verhaal in een heldere verhaalopbouw … op een manier die raakt en blijft kleven?

Een praktische, inspirerende dag met veel oefenmomenten, verhalen uitwisselen, interactie en praktische informatie.

• Wat maakt een verhaal een verhaal? Introductie verhaalmodel. Welke ingrediënten moeten er in een verhaal zitten? Wat maakt een verhaal tot een goed verhaal?
• Waartoe vertel je een verhaal? Overtuigen, enthousiasmeren, aantrekkingskracht vergroten en inspireren.
• Wat is de kernboodschap? Wat wil je in essentie overbrengen? Hoe vertaalt zich deze kernboodschap in verschillende verhalen in uiteenlopende contexten?
• Hoe maak je verbinding? Hoe ben je geloofwaardig?Hoe bereik je je doel? Over authenticiteit en waarachtigheid.
• Aandacht voor een eenvoudige en goed toepasbare vertelinstructie (zowel voor schrijven als vertellen).
• Oefenen en vertellen van verhalen.
Aan het einde van de dag, heb je gegarandeerd ideeën en inzichten opgedaan voor het vertellen van je werkelijke verhaal en daar ook daadwerkelijk mee geoefend.

 

 

Training Zakelijk Engels ‘Now we’re talking!’


‘Now we’re talking’ is een training voor wie zich écht comfortabel wil voelen in het presenteren in zakelijk Engels. Het accent ligt op de taalvaardigheid en op ‘het zelfverzekerd voelen’ met de Engelse taal wanneer je spreekt in het openbaar. Tijdens deze dag wordt ‘Presenteren in het Engels’ en ‘Interculturele communicatie’ behandeld. Het is van belang dat de training goed aansluit op de behoefte. Door de voorafgaande intake passen we de intensiteit en het niveau aan aan het niveau van de deelnemers.

Deze onderdelen kunnen worden behandeld in de training ‘Now we’re talking’:

• Uitbreiding woordenschat en de juiste woorden vinden
• Emails schrijven
• Uitspraak verbeteren en Vloeiend spreken
• Presentaties geven
• Grammatica
• Voorkomen van het zo geheten Dunglish*
• Zakelijke- en algemene idiomen
• Zelfvertrouwen boosten
• ‘Fine tuning’

• Interculturele bewustwording

*Dunglish is Dutch dat te letterlijk is vertaald naar English. Denk bijvoorbeeld aan: ‘I am waiting for your reaction this week’ in plaats van ‘Could you reply this week?’

Training Zwijgen in
het Openbaar


In deze unieke incompanytraining ontmoet je de kracht van stilte in je presentatie. Door stiltes in je verhaal, wint je boodschap aan spreekkracht. Je zult ontdekken dat een punt of een komma net zo veelzeggend kan zijn als een woord of een zin. In deze video van Obama zie je bijvoorbeeld hoe stiltes een enorme effect kunnen hebben! Door bewust stiltes in je verhaal te verwerken, krijgt je presentatie rust en structuur. Je publiek zal zich met je verhaal kunnen verbinden zonder zich te hoeven inspannen. Je pauzes geven haarfijn aan wanneer iets is afgerond en wanneer er een nieuw onderdeel van je presentatie van start gaat. Als je de kracht van stiltes eenmaal ervaren hebt, zul je ze steeds vaker laten vallen. En wees gerust… ze breken niet. En wat doen stiltes voor jouzelf als spreker…?

Voor jou, als spreker, geeft het kalmte en houvast. Je kunt in je stiltes even uitrusten, uitblazen of juist rustig inademen. Je spreektempo zal op een natuurlijke manier vertragen en je volume zal zich aanpassen aan de grootte van het publiek.
Een praktische, interactieve workshop waarin je gaat zien, voelen en horen wat het effect is van goed geplaatste stiltes.

Deze onderdelen worden o.a. behandeld:
  • Timing van stiltes
  • Stiltes laten spreken
  • Bij jezelf blijven door even stil te zijn
  • De noodzaak van punten en komma’s
  • Adempauzes, reflectie- en  contactmoment voor jezelf en je toehoorder
  • Het ‘niets’ als antwoord op innerlijke spanning
Het resultaat is dat je professionele rust uitstraalt door ontspannen te presenteren. Je verhaal zal qua opbouw en structuur veel meer houvast bieden waarbij er alle ruimte blijft voor het ‘spontane spreken’. We gebruiken video-opnames waardoor het leereffect sterk wordt vergroot. Je wordt zichtbaar en je laat een ontspannen indruk achter waardoor je jezelf sterker positioneert. In een zakelijke omgeving, tijdens sollicitatiegesprekken maar ook in privé situaties merk je het positieve effect van stilte en maak je kennis met een meer zelfverzekerde versie van jezelf. Om de interactie en oefening in de groep te kunnen borgen wordt deze training gegeven met maximaal zes deelnemers. Bij een groter aantal zal een tweede trainer worden ingezet.

Training Omgaan met Weerstand


Je hebt je goed voorbereid. Je weet waar je het over hebt. Je voelt je rustig en zelfverzekerd. En dan gebeurt het. Die ene meneer of mevrouw in het publiek. Hij of zij keek al niet zo aardig toen hij binnen kwam. En nu stelt hij de ene na de andere vraag. Op een manier waarop je persoonlijk lijkt te worden aangevallen. Je vraagt je af of het nog wel oprechte vragen zijn. Of wil hij een punt maken door mijn deskundigheid in twijfel te trekken? Je verliest de regie, je verhaal en je kalmte. Je schiet in de verdediging en raakt in onbalans. Je spreekkracht lijkt te zijn verdwenen en je doet er van alles aan om dat te camoufleren.
Wat nu? Terugslaan, dichtslaan of …? Er is een alternatief! Moedig Reageren vanuit echtheid!

Terugslaan, dichtslaan of … ? Er is een alternatief! In deze training maak je kennis met Moedig Reageren op een kritisch publiek. Niet door een harnas aan te trekken. Niet door je te laten verleiden tot een discussie. En ook niet door je publiek de mond te snoeren.
Je publiek ontwapenen doe je door je harnas uit te laten en je eerlijkste, authentieke zelf aan te bieden. De kracht van kwetsbaarheid is onweerstaanbaar! Een bevrijdende training voor een ieder die zijn kracht verliest bij onvoorziene reacties uit het publiek.
Je krijgt praktische tools die worden geoefend en geoefend, net zo lang totdat jij voelt hoe je vanuit jouw natuurlijke kracht en autoriteit om kan gaan met een kritisch publiek. Deze training is ideaal voor teams van max. 10 personen.

Training PreZENteren
voor Leidinggevenden


Zichtbaarheid voor een groep maakt bij een ieder iets los. Ook als leidinggevende. Gezonde spanning houdt je scherp en energiek. Maar helaas… meestal is de spanning wanneer we mogen presenteren allesbehalve prettig en functioneel. De neiging ontstaat dan om jezelf klein te maken of juist op te blazen. Er verschijnt een masker om de kwetsbaarheid mee te camoufleren waardoor je er nog meer alleen voor komt te staan. Wat je als leidinggevende wilt, is rust, betrouwbaarheid en natuurlijke autoriteit uitstralen. Dat gebeurt moeiteloos als je écht durft te ontspannen in zichtbaarheid. Zelfs als je nog niets gezegd hebt, voelen je medewerkers al dat ze op je kunnen bouwen.
In de bijzondere groepstraining PreZENteren® voor leidinggevenden wordt je zorgvuldig begeleid om de kalmte in jezelf te vinden. Juist door overgave; door niet te vechten met spanning zal je uitstralen dat je een leider bent. In overgave aan je deskundigheid, je betrokkenheid en je visie gaat het spreken vanzelf. Moeiteloos, natuurlijk en boeiend!

Innerlijke rust bij presenteren vind je niet door controle of tips & trucs. Je zal op deze dag mogen ervaren dat de kalmte die je zoekt altijd voor je beschikbaar is, wanneer je stopt met zoeken naar iets anders dan dat er in jou verschijnt. De veilige geborgenheid die je zoekt wanneer je verkrampt, vind je juist in contact met je gevoel en in contact met je publiek, niet door het te willen controleren of je ervoor af te sluiten.
Een diepwerkende, praktijkgerichte training waar je als leidinggevende je voordeel mee gaat doen in alle situaties die voor spanning kunnen zorgen.
Deze onderdelen maken deel uit van deze dag:
  • Inloggen op je ademhaling
  • Verantwoordelijkheid nemen voor je verlangen naar innerlijke kalmte
  • Zichtbaar durven zijn mét spanning.
  • Veiligheid vinden ín het contact; niet uit het contact.
Om iedere deelnemer een werkelijke beleving te kunnen laten ervaring van ‘PreZENteren® voor leidinggevenden’ is de groepsgrootte max. 6 deelnemers. Bij een groter aantal zal een tweede trainer worden ingezet of worden gekozen voor een tweedaagse training.

Natuurlijk zijn deze trainingen ook beschikbaar als een persoonlijk, 1-op-1 traject presentatiecoaching

Laat gerust stiltes vallen … ze breken niet.