Zes unieke presentatietrainingen waarin je mag ervaren dat ook jij spontaan, krachtig en ontspannen kunt presenteren.

Training Van-Zelf-Sprekend Presenteren


Zou het kunnen? Spreken in het openbaar zonder jezelf te verliezen in spanning, zoeken naar woorden en controledrang? Spontaan, krachtig, ontspannen, met humor en dat terwijl je er niets voor hoeft te doen? Ja, het kan echt, en… het is een ervaring die ook voor jou beschikbaar is! Contact maken met de luisteraar vanuit contact met je zelf, daar gaat ’t over. Als je het een keer ervaren hebt, wil je nooit meer anders. Een bijzondere in-company groepstraining voor wie moeiteloos, ontspannen, mindful en ‘van-zelf-sprekend’ wil leren presenteren.

Training Storytelling
Jouw échte verhaal!


‘Als je iets te vertellen hebt, moet je een goed verhaal hebben’
Of je nu een verhaal vertelt in een lift of tijdens de lunch, via social media of schriftelijk, of het nu gaat om een product te verkopen of het bedrijf te positioneren, storytelling is fantastische manier om je boodschap over te brengen.
Hoe vertel je je persoonlijke verhaal of dat van de organisatie op zo’n manier dat het impact heeft? Wat is de kern van je verhaal? Welk punt wil je maken? 
En vooral, hoe verpak je je persoonlijke verhaal in een heldere verhaalopbouw … op een manier die raakt en blijft kleven?

Training Zakelijk Engels ‘Now we’re talking!’


‘Now we’re talking’ is een training voor wie zich écht comfortabel wil voelen in het presenteren in zakelijk Engels. Het accent ligt op de taalvaardigheid en op ‘het zelfverzekerd voelen’ met de Engelse taal wanneer je spreekt in het openbaar. Tijdens deze dag wordt ‘Presenteren in het Engels’ en ‘Interculturele communicatie’ behandeld. Het is van belang dat de training goed aansluit op de behoefte. Door de voorafgaande intake passen we de intensiteit en het niveau aan aan het niveau van de deelnemers.

Training Zwijgen in
het Openbaar


In deze unieke incompanytraining ontmoet je de kracht van stilte in je presentatie. Door stiltes in je verhaal, wint je boodschap aan spreekkracht. Je zult ontdekken dat een punt of een komma net zo veelzeggend kan zijn als een woord of een zin. In deze video van Obama zie je bijvoorbeeld hoe stiltes een enorme effect kunnen hebben! Door bewust stiltes in je verhaal te verwerken, krijgt je presentatie rust en structuur. Je publiek zal zich met je verhaal kunnen verbinden zonder zich te hoeven inspannen. Je pauzes geven haarfijn aan wanneer iets is afgerond en wanneer er een nieuw onderdeel van je presentatie van start gaat. Als je de kracht van stiltes eenmaal ervaren hebt, zul je ze steeds vaker laten vallen. En wees gerust… ze breken niet. En wat doen stiltes voor jouzelf als spreker…?

Training Omgaan met Weerstand


Je hebt je goed voorbereid. Je weet waar je het over hebt. Je voelt je rustig en zelfverzekerd. En dan gebeurt het. Die ene meneer of mevrouw in het publiek. Hij of zij keek al niet zo aardig toen hij binnen kwam. En nu stelt hij de ene na de andere vraag. Op een manier waarop je persoonlijk lijkt te worden aangevallen. Je vraagt je af of het nog wel oprechte vragen zijn. Of wil hij een punt maken door mijn deskundigheid in twijfel te trekken? Je verliest de regie, je verhaal en je kalmte. Je schiet in de verdediging en raakt in onbalans. Je spreekkracht lijkt te zijn verdwenen en je doet er van alles aan om dat te camoufleren.
Wat nu? Terugslaan, dichtslaan of …? Er is een alternatief! Moedig Reageren vanuit echtheid!

Training PreZENteren
voor Leidinggevenden


Zichtbaarheid voor een groep maakt bij een ieder iets los. Ook als leidinggevende. Gezonde spanning houdt je scherp en energiek. Maar helaas… meestal is de spanning wanneer we mogen presenteren allesbehalve prettig en functioneel. De neiging ontstaat dan om jezelf klein te maken of juist op te blazen. Er verschijnt een masker om de kwetsbaarheid mee te camoufleren waardoor je er nog meer alleen voor komt te staan. Wat je als leidinggevende wilt, is rust, betrouwbaarheid en natuurlijke autoriteit uitstralen. Dat gebeurt moeiteloos als je écht durft te ontspannen in zichtbaarheid. Zelfs als je nog niets gezegd hebt, voelen je medewerkers al dat ze op je kunnen bouwen.
In de bijzondere groepstraining PreZENteren® voor leidinggevenden wordt je zorgvuldig begeleid om de kalmte in jezelf te vinden. Juist door overgave; door niet te vechten met spanning zal je uitstralen dat je een leider bent. In overgave aan je deskundigheid, je betrokkenheid en je visie gaat het spreken vanzelf. Moeiteloos, natuurlijk en boeiend!


Natuurlijk zijn deze trainingen ook beschikbaar als een persoonlijk, 1-op-1 traject presentatiecoaching

Laat gerust stiltes vallen … ze breken niet.