Unieke trainingen voor management teams waarin je kunt ervaren dat je, juist op hoog niveau… ontspannen mag presenteren.

Training Van-Zelf-Sprekend Presenteren


Zou het kunnen? Online of live presenteren zonder jezelf te verliezen in spanning, zoeken naar woorden en controledrang? Spontaan, krachtig, ontspannen, met humor en dat terwijl je er niets voor hoeft te doen? Ja, het kan echt, en… het is een ervaring die ook voor jou beschikbaar is! Contact maken met de luisteraar vanuit contact met je zelf, daar gaat ’t over. Als je het een keer ervaren hebt, wil je nooit meer anders. Een bijzondere in-company groepstraining voor directie, management en/of leidinggevenden die moeiteloos, ontspannen en ‘van-zelf-sprekend’ willen  leren presenteren.

Training Storytelling
Jouw échte verhaal!


‘Als je iets te vertellen hebt, moet je een goed verhaal hebben’
Of je nu een verhaal vertelt in een lift of tijdens de lunch, via social media of schriftelijk, of het nu gaat om een product te verkopen of het bedrijf te positioneren, storytelling is fantastische manier om je boodschap over te brengen.
Hoe vertel je je persoonlijke verhaal of dat van de organisatie op zo’n manier dat het impact heeft? Wat is de kern van je verhaal? Welk punt wil je maken? 
En vooral, hoe verpak je je persoonlijke verhaal in een heldere verhaalopbouw … op een manier die raakt en blijft kleven?

Training Train de Online Trainer!


Online of live. Trainen is een vak op zich.  Een fascinerende functie waarin je je kunt bekwamen door het volgen van de 4-daagse Train de Trainer-Training.
De tijd van standaard tips & trucs trainingen waarbij de trainer zijn kennis zendt zonder werkelijke interactie, ligt ver achter ons. Deze tijd vraagt om zorgvuldige begeleiding met ruimte voor ieders persoonlijke struikelblokken én natuurlijke trainerstalent. In deze leergang ontwikkel je deze persoonsgerichte vaardigheden voor het geven van (online) trainingen aan groepen. De deelnemers krijgen inzicht en praktische ervaring in hoe je een effectief leerproces van een groep initieert. Deze training kan live of online of als een hybride combinatie gegeven worden.

Training Zakelijk Engels ‘Now we’re talking!’


‘Now we’re talking’ is een training voor wie zich écht comfortabel wil voelen in het presenteren in zakelijk Engels. Het accent ligt op de taalvaardigheid en op ‘het zelfverzekerd voelen’ met de Engelse taal wanneer je spreekt in het openbaar. Tijdens deze dag wordt ‘Presenteren in het Engels’ en ‘Interculturele communicatie’ behandeld. Het is van belang dat de training goed aansluit op de behoefte. Door de voorafgaande intake passen we de intensiteit en het niveau aan aan het niveau van de deelnemers.

Training Omgaan met Weerstand


Je hebt je goed voorbereid. Je weet waar je het over hebt. Je voelt je rustig en zelfverzekerd. En dan gebeurt het. Die ene meneer of mevrouw in het publiek. Hij of zij keek al niet zo aardig toen hij binnen kwam. En nu stelt hij de ene na de andere vraag. Op een manier waarop je persoonlijk lijkt te worden aangevallen. Je vraagt je af of het nog wel oprechte vragen zijn. Of wil hij een punt maken door mijn deskundigheid in twijfel te trekken? Je verliest de regie, je verhaal en je kalmte. Je schiet in de verdediging en raakt in onbalans. Je spreekkracht lijkt te zijn verdwenen en je doet er van alles aan om dat te camoufleren.
Wat nu? Terugslaan, dichtslaan of …? Er is een alternatief! Moedig Reageren vanuit echtheid!

Training PreZENteren
voor Leidinggevenden


Zichtbaarheid voor een groep maakt bij een ieder iets los. Ook als leidinggevende. Gezonde spanning houdt je scherp en energiek. Maar helaas… meestal is de spanning wanneer we mogen presenteren allesbehalve prettig en functioneel. De neiging ontstaat dan om jezelf klein te maken of juist op te blazen. Er verschijnt een masker om de kwetsbaarheid mee te camoufleren waardoor je er nog meer alleen voor komt te staan. Wat je als leidinggevende wilt, is rust, betrouwbaarheid en natuurlijke autoriteit uitstralen. Dat gebeurt moeiteloos als je écht durft te ontspannen in zichtbaarheid. Zelfs als je nog niets gezegd hebt, voelen je medewerkers al dat ze op je kunnen bouwen.
In de bijzondere groepstraining PreZENteren® voor leidinggevenden wordt je zorgvuldig begeleid om de kalmte in jezelf te vinden. Juist door overgave; door niet te vechten met spanning zal je uitstralen dat je een leider bent. In overgave aan je deskundigheid, je betrokkenheid en je visie gaat het spreken vanzelf. Moeiteloos, natuurlijk en boeiend!


Natuurlijk zijn deze trainingen ook beschikbaar als een persoonlijk, 1-op-1 traject presentatiecoaching

Laat stiltes gerust vallen … ze breken niet.